Strom jako brána do vnitřního světa

Strom jako brána do vnitřního světa

Už jako malá jsem měla svůj oblíbený strom, byla to třešeň na chalupě. Pamatuji jak jsem pokaždé, když jsme tam přijeli , běžela pozdravit celou zahradu a svůj strom. Myslím, že takhle to měl každý, měl své oblíbené místo v zahradě nebo v lese , kde měl svůj strom a tam se vždy cítil propojený s přírodou a sám se sebou se svým vnitřním světem. 

Ráda bych s Vámi sdílela jednu ze svých cest, kterou jsem včera prošla. Jsem u překrásného stoletého dubu a opírám se o jeho kmen, slyším jak ptáci ve větvích štěbetají a vítají mě s radostí.

Zavírám oči a vnitřnním zrakem vidím, jak z mých chodidel vyrůstají kořeny , pronikají hluboko do země a nasávají její sílu a energii.

Cítím jak prostupuje celým mým tělem a z hlavy jakoby mi vyrůstaly větve, které sahají vysoko do nebe a propojují se ze zdrojem. Poté se větve otáčí směrm dolů a energie padá kolem mého těla zpět do země. Energie cirukuluje a vytváří kolem mého těla světelný ovál , světlo prostupuje mým srdcem.

Najednou jsem uvnitř stromu, je tam tma , z dálky se ke mě blíží nějaké zvíře. Zdá se , že to je pavouk.... to jsem nečekala, není to zrovna mé oblíbené zvíře. Je to obrovský čený pavouk, takového jsem měla jednou ve snu , byl v mém dětském pokoji. Pronásledoval mě i v dospělosti nějakou dobu ve snech , než jsem s tím začala pracovat. Znám tě moc dobře, ty děsivý pavouku.

Takže stojím a čekám na pavouka , až se ke mě přiblíží a najednou je u mě a já vím , že mě chce sežrat. Já ke svému údivu nepanikařím a nechám ho atˇ mě sežere. Je to nečekaně skvělý pocit , jakoby to bylo znovuzrovení. 

Najednou cítím jak z mého srdce proudí zářivé světlo, prostupuje celé moje tělo a já cítím příval kreativity , takový jsem ještě nezažila.

Pomalu otevírám oči , pohladím strom a poděkuji.

Tak proto jsem dnes přišla k tobě, děkuji za tento dar.

Stačí jen uvěřit obrazům našeho vnitřního světa a léčení je na dosah.

A co vy,  máte svůj strom?